hétfő, szeptember 18, 2006

A kurrens botrány

Kitört, és most rengetegen lovagolnak rajta. De igazat adok Torynak , hogy végeredményben semmi újat nem tudtunk meg. Látni lehetett, hogy nem kormányoz, látni lehetett, hogy a kormányzati hatalmat csak és kizárólag a választások megnyerésének rendeli alá, csak eddig nem vallotta be.

És mellesleg Gyurcsány jellemrajza lett gazdagabb. Ehhez, főleg a fent idézett blog alapján annyit tennék hozzá, hogy Fletó egy forradalmár. Amolyan bolseviki típusú. Nem akarom túlságosan magyarázni miért az, mielőtt valalki nagyon kötözködne, olvasson sok-sok konzit. Mi is rajzolódik itt ki? Az a nagy sötét árny, először is a baloldali önbecsülés visszaszerző hős. És ki ellen? Hát Viktor-Viktor, a nagy mumus ellenében. Úgy látszik, hiába is tagadja, még mindig az ő árnyékával küzd. De előbukkan a reformer is, aki ugyan nem tudja mit, de azt annál inkább. És, szerencsétlenségünkre, hatalomba került. (Mert thetséges, és akarnok.) Ott aztán elkezdett tombolni: a kormányzást egyetlen cél, a nem is oly közeli választások megnyerésére használta, hogy majd utána, némi késéssel jöjjön a kánaán. Most őszintén: nem ismerős ez valahonnan?

Ilyet eddig még senki sem tett a szabad Magyarországon.

Rosszul kormányzott. Nem tehetségtelenségből, hanem szándékosan, a hatalom megtartása érdekében. Nem kicsit, hanem folyamatosan.

És erre az emberre bízni egy államot? A takarítást se az irodámban.

Gyurcsány veszélyes, az egész államra, Magyarországra, mint közösségre, a jogok uralmára, a politika még megmaradt hitelességére. Hiszen miért higyjük el neki, hogy most nem hazudik? Hogy más is lebeg a szeme előtt, mint a következő választás?

Még soha nem volt nagyobb szükség független intézményekre - és még soha nem voltak a független intézmények nagyobb veszélyban, mint most. Egy ilyen alak ellen csak a forradalom, vagy a megfelelő ellensúly véd meg. Amit minden igyekezetével szétver. Forradalom, polgári engedetlenség itt? Az ötlet is nevetséges.

Nem tudom, hogyan lehet tenni, amit meg kellene tenni: eltávolítani GyF-et a hatalomnak még a közeléből is.