szerda, szeptember 27, 2006

Az összeesküvé-elméletekben az a legrosszabb, ha igaznak bizonyulnak. GyF beszédének "kiszivárgásával" a Fidesz legrosszabb gondolatai igazolódtak vissza (hazudtak és nem kormányoztak).

A kiszivárogtatás szerintem a miniszterelnök műve. Nem véletlenül, nem az ellenzék, és nem a szocialisták belső ellenzéke hozta nyilvánosságra. A kommancsok (Gazsó Ferenc kivételével) összezártak, az ellenzéket meglepte, a kormányfői kommunikáció viszont felkészült volt, egyből jött a magyarázat. Csak elszámította magát. Remélem, nagyon.

A tüntetés helyett (Összefutottam 2 régi ismerősömmel.)

Inkább leírom a véleményemet az ún. jobbos blogolókról.

Egész röviden, három kategóriába sorolom őket.

  1. Az első a "paleo"konzervatívok. Többet foglalkoznak szellemi, ideológiai kérdésekkel, és minden fenntartásuk ellenére inkább a Fideszhez állnak közel.
  2. A "magyar jobbosok" Fidesz, vagy radikális jobboldali szimpatizánsok, sokszor erős nemzeti szövegeléssel, és antikapitalista globalizmussal.
  3. Libertariánus és neokonzervatív blogok: számomra leginkább a mértéktelen gazdasági liberalizmus a jellemzőjük, bár társadalmi kérdésekben nem liberálisak. Kapitalizmus- és államfelfogásuk Gyurcsányéhoz áll közel, ezért szvsz a magyar politikai térképen baloldaliak. Érdekes módon az iraki illetve közel-keleti helyzet is elég fontos számukra, ebben héják.

Talán magyarázni kellene azt, hogy mit értek Mo.-n bal és jobboldal alatt. Szerintem a legfontosabb választóvonal a kommunista politikai örökséghez való viszony, végső soron és leegyszerűsítve: Gyurcsány vs Orbán (mondom ezt úgy, hogy magamat se tudom így jól lehelyezni.)