csütörtök, július 06, 2006

Mai menü

Össze-vissza-felé

Olvastam egy kis Hamvast (Magyar hyperion) - a mély-, híg- és egyéb magyarokról. Egy Németh László írás körüli vitára reagál. A jó mindig kissebségben van - de egy közösségen belül egyik oldalnak sincs egészen igaza. Sem a kormánynak, sem az ellenzéknek, sem a mély-, sem a hígmagyaroknak. Az írásban vázolt vita emlékeztet a mai magyar jobbodal belső megosztottságára, a radikális-mérsékelt vitára. Mintha semmit nem léptünk volna előre azóta.

Végre rendes foci - egyelőre lap nélkül, bár a franciák vezetnek egy tizenegyessel a portugálok ellen. A világbajnokság a végére nézhető lesz. smile

És végül, amin ma felhúztam magam: a MÁV ügyei. Ahelyett, hogy korszerű, környezebarát módon fejlesztenék a vasutat, az egyetlen nyereséges részét eladják (a Máv Cargot, a teherszállító részleget). Igaza Van M. A. K.-nak, a kommancsok, ami nem megy eléggé, azt leépítik. Hihetelen, felelőtlen. Még hogy új reformkor! Országleépítés.

A nap bugyutasága: "Nem támogatom Tarlóst, mert elfogadta a Jobbik támogatását. Helyette Katona Kálmánt." Igaz, hogy K.K.-nak esélye sincs, és a rá leadott szavazatok Demszkynek használnak, és az is, hogy Tarlós elég független (ezt a Fidesszel szemben is bizonyította), de természetesen a Jobbiktól el kell határolódni. Mintha bármit is számítana az a politikai vicc, amit Jobbiknak hívnak. Miért ne fogadhatná el? Hát szavazzanak rá, egy ellenféllel kevesebb. A helyében én is elfogadnám, nem azért, mert szimpatikus a Jobbik, hanem azért, mert racionális elfogadni. Ha támogatják jó, ha nem akkor is - eléggé érdektelen.


Technorati Tags ,,,,