kedd, szeptember 18, 2007

Évforduló

Egy éve szivárgott ki az igazságbeszéd. Egy éve nyilvánvaló a morális válság. A megoldás egyre távolabb. Gyurcsány ebből, szerintem sehogyan sem jöhet ki jól. Ha nem tudta mit tesz azért, ha világmegváltó álmai miatt küldte padlóra az országot, azért. De mit is várunk egy forradalmártól? Megy az ábrándjai után, átgázolva mindenen.
A "megemlékezések" szerencsére békésebbre sikerültek. Kár, hogy a figyelem egy csapat álmodozóra és huligánra irányul, akik attól érzik hősnek magukat, hogy hazaárulóznak és autókat rugdosnak.
Sajnos a Fidesz ahogy egy éve, úgy most sem tud mit kezdeni az egésszel. Ha nem is a beszéd, de saját tehetetlenségük csapdájába estek.

Ezzel kapcsolatban érdekes lenne belegondolni egy kicsit az előző bejegyzésben említett "politikai osztály" meghatározásba. Gyurcsány nem "fedte fel a teljes igazságot", mert azzal nem tudott volna választást nyerni - magyarán manipulált, persze teljesen demokratikusan, de az ellenzék sem volt képes kezelni a tömegmozgalmat. Ők is a politikai osztály része, és nem tudnak, nem akarnak foglalkozni a nem tőlük kiinduló kezdeményezésekkel. Szép kis helyzet: a politikai elit alkalmatlan, de leválthatatlan.


Powered by ScribeFire.