szerda, augusztus 08, 2007

Uborkafa

Két oldalán két gyümölcs - sajnos a globális felmelegedés miatt kissé sajátos. De magyar.
Az egyik a kapcsolat.hu, az új baloldali közösségépítő oladal. Bővebben az UFI blogon.
A másik a Magyar Gárda - a Jobbik és a fasisztavadászok újabb játéka. Mindenki határolódjon el - igazodni kell a libsi inkvizícióhoz, ugye? Mintha tényleg veszélyt jelentene néhány militarista és újnáci. Kellemetlenek, de nem jelentenek komoly veszélyt. Bencsik András írja a blogján, hogy semmi sem véletlen, meg jól megtervezett. Mintha itt bárki is értene a tervezéshez. A szimbólumokhoz van érzékük, de a gondos tervezés, itt ki is merül. Méghogy tisztázott jogi háttér - muhaha, stb., stb.
A polgári körök megalalkulását is milyen hiszti kísérte - és most hol vannak? Ugyanígy járnak újfasisztáink is. Lesz néhány menetelős marha, de hát azok voltak a Vér és becsületben is.
Nálunk - sajnos - nem szokás az önszerveződés. És ez lesz a gárda veszte is. Most nagy a felhajtás, de csak szalmaláng. Nincs megszervezhető tömeg, nincsenek árpádsávos tízezrek. Tavaly, Gyurcsány ellen megmozdultak sokan, lobogtattak árpádsávos zászlókat, de az a tömeg túlságosan sokféle volt. Akik az élére álltak volna, azokat korántsem vették annyira komolyan.
A gárda kellemetlen, de nem komoly jelenség. Szerintem nincs mögötte komolyan vehető szervezet, tudás, felkészültség.


Powered by ScribeFire.