szerda, augusztus 22, 2007

Milyen erőszak?

Hírszerző - Publicisztika - A nép szava
mindenféle bakancsos gárdák alakulnak, és az utcákon folytatódik az erőszak

Ütős mondat. És komolytalan. Ijesztgessük a jónépet gárdákkal, hátha megijednek, és néhányan ismét a becsomagolt bőröndökről siránkoznak majd. Ha meg is alakul a Jobbik gárdája, se létszámban, se szervezettségben nem lesz mérhető. Egy-két látványos akcióra esetleg futja, de aztán lassan elhal, feloszlik, szétszakad.
Milyen utcai erőszak? Talán komoly veszélynek voltak kitéve a melegek? De lám, éber rendőrségünk lecsapott jól a tojással felfegyverkezett nénikékre, meg a néhány huligánra. Esetleg az őszi sajnálatos eseményekre gondol az úr? Talán nem ugyanabban az országban élünk. Történt némi kár, autófelgyújtás, kukaborogatás, de sokkal sokkal nagyobb volt a füstje mint a lángja. Mellesleg a járókelőkre a dúvaddá vedlett rohamrendőrök jelentették a legkomolyabb veszélyt.
Magyarországon vannnak utcák, ahol folytatódik az erőszak. Csakhogy ott nem az őszödi beszéddel kezdődött. Ahol bandák az urak, amiket elkerül, aki teheti, ahova még a rendőr se megy, falvak, ahonnét kipusztult a törvénytisztelet - de ez nyilván nem éri el egy liberális ingerküzöbét. Mert ott nincsenek árpádsávosok, csak valódi problémák.


Powered by ScribeFire.