hétfő, július 09, 2007

Csak következetesen

Index - Politika - Az SZDSZ-nek sincs ínyére a Kádár-nosztalgia
Ezt tudjuk, és értékeljük. Legalább szavakban következetesek, ha a koalíciós partner kiválasztásában nem is.
Gyurcsány ideológiai fejlődésének is újabb tanúelét kaptuk: mint látjuk, rugalmasan alkalmazkodik a helyzethez. Ha kell Kádár népét leváltó reformer, ha kell az egykori pufajkások nemes védelmezője. Mindezt akár néhány órán belül. Esetleg ez a magyar harmadik út? Neolib gazdaság- és társadalompolitika leöntve felvilágosult és kommancs szósszal a választóknak, de a demokratikus értékek átlépése, ha érdekei úgy kívánják?
Horn szegény elég nevetséges volt a tv-ben. Tekintettel lehettek volna az állapotára. Ünnepeljék meg családi körben, a nyilvánosság kizárásával. Ott legalább nem feltűnő, mennyire leépült. (Egy kollégám szintén 75 volt nemrég. Ég és föld a különbség. Igaz, ő nem így világhíres.)
Gorbiból is előbújt a kommunista. Ha a részletektől eltekintünk, még igaza is lehet. De valamiért a régi politikusos vicc jut az eszembe, azokról a problémákról, amik nélküle nem is léteztek volna.
Így védte a "törvényes rendet" Horn (Gremuska Pál történész, HVG)
"A fentiekből elég egyértelműen kiderült, hogy a volt kormányfő nem egyszerűen a 15 ezer karhatalmista egyike, hanem a forradalom leverésében és a megtorlás megindításában kulcsszerepet játszó élcsapat kitüntetéssel elismert ifjú tagja volt. Horn Gyula így lett pártelnök és miniszterelnök, de ez nem menti fel attól, hogy e kerek évfordulón szembenézzen 1956–57-os önmagával."


Csatlakozva az UFI-hoz: Köszönjük Elnök Úr!


Powered by ScribeFire.