szerda, június 06, 2007

Jó lenne, de - nem érdekük

Hasznos lenne, tehát elvetendő

A 2-es metró és a gödöllői hév összekötésére még egy ideig várni kell.



Tudna ám kormányozni

de továbbra sem akar a koalíció (nyilván figyelmen kívül hagyják ezt is.). Az ÁSZ és a Corvinus egyetem tanulmánya a A KÖZSZFÉRA ÉS A GAZDASÁG VERSENYKÉPESSÉGÉRŐL. Nem éppen rövid, de az Index alapján nagyjából a lényege nyilvánvaló, sőt köztudott. Levezethető belőle bármely értelmes politika számára néhány cselekvési alapelv is.

Depolitizálni kell a közigazgatást, még akkor is, ha ez csökkenti az elosztható konc mennyiségét, és korlátozza a kormányzat hatalmát. Ez nem feltétlenül demokratikus, hiszen a közigazgatás nem választott, de talán a fékek és ellensúlyok rendszere sem lebecsülendő.

A reformhoz idő kell, nem néhány dogma. Újra kell gondolni az állam szerepét, de ez nem megy az egész társadalom nélkül. (Mellesleg elég érdekes, hogy a liberálisok, akik a fene nagy szabadság szószólóinak tartják magukat, bizonyos kérdésekben a legrosszabb értelemben vett dogmatikusok. Ellenben szertik ellenfeleiket vádolni ezzel. De látszik, hogy a dogmákról csak előítéleteik vannak, és hírből sem ismerik a dogmák kialakulásának hátterét.)



Egy kis külpol.:

Az éledező birodalom - Putyin veszélyes játéka



40 év történt: a hatnapos háború és Izrael















Powered by ScribeFire.