péntek, március 09, 2007

Reformkormány (?)

A legújabb Kommentár két cikkben is foglalkozik az elszabadult reformkormányzattal. Érdemes elolvasni; érdekes magyarázatot ad a kormány egész működésére. A kulcs a baloldal, az akarnok "történelemcsinálás". A demokrácia a kormány szótárában nem a politikai eljárásra vonatkozik, hanem valami vallásféle. Nagyon demokratának tartja magát, de a hosszas egyeztetést, mások véleményének meghallgatását nem veszi komolyan. Ezért alakít ki maga körül senkinek sem felelős, nyilvánosságtól elzárt döntési fórumokat, új, elszámoltathatatlan tisztségviselőket. Mert ők tudják, mi a megoldás. Elgondolták a kis íróasztalaiknál, és most megcsinálják. Most nem a szabadság terrorja, vagy az egyenlőség, hanem a szabadpiac nevében.
És mindezt egy olyan társadalomban, amelyik amúgy is idegenkedik a politikától, nem ismeri az önkormányzást, és nincsenek erős közösségei. GyF szavakban ugyan leszámol a Kádár rendszerrel, de tetteiben arra épít. A politikája hazug, de ő kormányoz, és ezt a lakosság elfogadja, mert nem lát mást.
A népnek meg üzenik, hogy lehet jó, vagy jön a gumilövedék (Index, és a civilek: Nemzeti Jogvédő Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért) Fletó összehozza a nemzeti egységet.
Tüntetés helyett örüljünk a négyes metrónak. Azt még szabad.