kedd, március 27, 2007

Fejlődő demokrácia

Magyar Hírlap:
Saját magát vizsgálja a miniszter


Szánalmas magyarázkodás, amit a miniszter előadott. Miután újságírók érdeklődnek hétvégi házacskája felől, véletlenül megtalálja őket az NBH. Csak a dolgukat végzik, nyilván, és ezt még be is vesszük. Nem is annyira meglepő, hiszen, mint tudjuk, a kormány demokrata, az ellenzék pedig nem. Sőt. A demokrácia ellensége. A párt ökle meg jól odacsap. Újra kell tanulni a szabadság fogalmát: azt szabad, amit a a haladár bagázs megenged.

A kinevezése előtt megbukott kormányszóvivő (UFI) esetén is jól szórakoztam. A profi kommunikáció csúcsa. És olyanok irányítják az országot, akik még egy ilyen feladatot sem képesek megoldani. Teljes gázzal a szakadék felé.



A napokban kezembe került Nagy Pongrác: Gazdasági rendszerváltás a kispadról című könyve. Nyugatról visszajött hazánkfia esetei a magyar valósággal. A szerző, saját meghatározása szerint gyakorlati közgazdász. Próbálkozott némi tanácsadással, de sikertelenül, mindenütt falakba ütközött. A könyv azonban érdekes olvasmány, akkor is, ha nem minden részletével ért valaki egyet.





Powered by ScribeFire.