péntek, november 11, 2005

Nem mintha megfogadtam volna a tanácsot, továbbá bele se néztem igazán a hírekbe - érdekesebb, de mindenképpen sürgődebb dolgom volt annál, de mégis csak írok, egy egészen rövidet.
Egyszer volt, hol nem volt,
helyett: a kampány folyik, teljes erővel. Érdekes megfigyelni, ahogy másoknál is felbukkant. A magyar NG néhány olvasója titakozott a buli színe ellen, forog a szélkakas, OV a Blikben, a Fidesz önkénteseket toboroz, stb stb. A politikusok pörögnek, talán mindenkit személyesen győzködnének, de a felszín alatt csak üresség van.
A politika, mint közös ügyeink intézése, megbeszélése eltűnt. Sokszor talán nem is világnézetek állnak már egymással szemben, hanem életérzések. A politikus mosópor lett. Persze jó kérdés, hogy mi mellé kellene felsorakoztatnia egy tömegpártnak a szavazóit, amikor saját tábora is megosztott, minden tekintetben. Kérdéses, hogy tudna-e nevelni, koherens értékrendszert terjeszteni egy nagy párt. Egyáltalán van ilyen manapság?
A közvéleménykutatások félelmetes képet mutatnak, a manipulációról. Valahogy nehezemre esik elhinni, hogy a kormányzati teljesítmény javult volna.
(kevés is, zavaros is, de ez van)