hétfő, október 10, 2005

Miért is a Fidesz?

(Oli bácsi nyomán)

Jó reakciós rendes reakciós pártra szavazna legszívesebben. Ha lenne ilyen. De: a jó reakciós nem hülye, és látja, hogy mi a helyzet a pártok táján, és egyébként sem ér rá, tehát keres valamit, ami a legközelebb áll az elképzeléseihez. A baloldalt (kommancsok+libsik) gyorsan elfelejti, mert nem szereti a haladárok pszeudotranszcendens fantáziáit.

Bár az MDF-ben vannak szimpatikus emberek, de D.I. Csak egy széltől lengetett kalap, rosszabb esetben díszkonzervatív, egyébként is esélytelen – kilőve.

Az igazmagyarok: a Jobbik-MIÉP összefogás a politikai racionalitás első jele arrafelé, de ezzel együtt az ősszkíta, turulos körítés ugyanolyan politikai vallás, mint a túloldalé, és az ilyeneket messze elkerüljük. A vallás az embert (politikust) irányítsa, ne közvetlenül a politikát.

Akkor kizárásos alapon marad a Fidesz. Tökéletlen ugyan, de kormányként elég jól működtek, jelenleg is az egyetlen elképzelhető alternítavát jelentik. És csak remélni lehet, hogy nem csak az emberek véleményére lesznek kíváncsiak, hanem kormányozni is fognak, végre, négy elvesztegetett év után.