kedd, október 04, 2005

Kampány előtt

A kampány még nem kezdődött el - hazudja pártunk és kormányunk. Csak egy kis identitáskampány folyik. Majd' négy év kormányzás után, hirtelen nem tudják, hogy kik ők, és most akarják megmutatni? vagy felépíteni? magukat. Politika=kommunikáció, írhatná fel a 4. minisztériumra a nagy testvér.
Eközben a költségvetés ismét bukik, az euró bevezetése csúszik a bizonytalanba. Végre lehetne egy közös cél, ami átnyúlik az árkokon, erre mit hallok: Fletó szerint késhet a bevezetés, ha nem épülhet több autópálya, ha nem lehet "jótékonykodni". Az, hogy ez mivel jár a jövőre nézve, az érdektelen. Valahonnét lesz pénz az (i)gazságosságra, és nem neki kell visszafizetni. Igazán bátor kormányzás. Hogy máshol ezt felelőtlenségnek nevezik, érdektelen. (Lassan ez ügyben megszólal az EU is, nagyobb dicsőségünkre.

Más
Előző héten ismét volt egy rendezvény kedvenc köztisztviselői klubnapomból. Az első részt majdnem átaludtam, ám mások beszámolói szerint nem mardtam le semmiről. Délután három részre oszolva vita, és ott hangzottak el a következő bölcsességek:
Mint tudjuk, kampány van. - milyen jó, hogy nem csak én látom így.
A rossz döntésnél csak egy rosszabb van: a nem döntés. - ezt hetente egyszer el kellene mondani a főnököknek.