csütörtök, április 03, 2008

Érdekességek

Index - Akkor inkább jöjjön a Fidesz
Micsoda meglepetés, a piac is úgy látja, hogy az előrehozott választásokon kívül minden megoldás csak további nem kormányzást hozna. Hát, ebben Fletónak már van tapasztalata, miért is próbálna változtatni? Úgy tenni, mintha kormányoznának: 2004-2006 közötti is ez ment.
Ez is tetszik:
Mindössze annyi történik, hogy kiszórunk egy csomó pénzt az ablakon, a
társadalom öngondoskodásának kezdeti csíráira pedig ledobunk egy
atombombát, nehogy valaki véletlenül is abbahagyja az álmodozást a
Kádár-rendszer visszatértéről.
Egy olyan társaalomban beszélünk öngondoskodásról, amelyik egyébként saját fennmaradását sem tarja érdekének (-40 ezer fő/év természetes fogyás), elég érdekes. Ha már öngondoskodás, akkor első helyen áll a gyerek, és csak utána következik a takarékoskodás. Bár aki kizárólag a pénzen keresztül szemléli a világot, annak fordított a sorrend. Végül is szép elképzelés az emberek nélküli kapitalizmus... Ahol csak befektetés, kamat, hitel, stb. létezik, és kiküszöbölték a legfőbb zavarforrást, az embert.
Azért kevés a gyerek, mert a zemberek vagy nem hisznek a jövőben, vagy inkább a jelenben fogyasztanak, és nem pazarolják az idejüket és energiájukat hosszútávú befektetésekbe. Így mekkora a különbség a kádárista meg a kizárólag pénzügyi öngondoskodó között? Szvsz elég csekély.
Az előrehozott választások fekete doboza persze a Fidesz, akik ugyan tudtak kormányozni, de mostanra lehet, hogy elfelejtették. Vagy csak jól titkolják? Ha tényleg kisebbségi kormány lesz, akkor ideje lenne előállni a Fidesz árnyékkormányával, és meggyőzni a kétkedőket, hogy valóság lehet a munka alapú gazdaság, és így az a bizonyos 2000 milliárdos kiadáscsökkentés senkinek sem fájna.