kedd, június 13, 2006

Dübörgés

Hol vagyunk már a sikeres gazdaságtól? Tegnap, GyF-nek hála, gyengült a forint.

Azért érdekes, hogy egy sikeresnek kikiáltott üzletemebr, kormányra kerülve képtelen hiteles gazdaságpolitikát felmutatni - na jó, higgyük el, hogy csak nyerni akart -, majd ismét kormányra kerülve szintén képtelen megfelelő válaszokat adni a kihívásokra. Az eddigi eredmények: egy máris sokat kritizált megszorító csomag (bevételnövelés, bizonytalan kiadáscsökkentés, érdemi reform Ø. Majd egy ügyes kis megszólalás, ami bedönti a forintot - amit üzletemberként tudott, azt politikusként elfelejtette? Vagy a sikeres üzletember, aki ismeri azt a világot, ne tudná, hogy egy kormányfői kijelentésre hogyan reagált volna ő maga?

Vagy a sikeres üzletember csak egy tartalom nélküli kép? És az üzleti siker mögött a kapcsolati tőke megfelelő mozgatása meg némi nyomulás, gátlástalanság áll?


Este szerveztem maganak egy ráadás utat a legközelebbi nagy-nagy boltba, vásárolni még két dolgot. És közben rádiót hallgattam. Éppen Bajnai Gordon, a fejlesztési tanács főnöke ("kormánybiztos") nyilatkozatát idézték: "lyukas zsákba nem töltünk pénzt" - értve ezalatt az oktatást, egészségügyet és a közigazgatást. Tényleg lyukas zsák. Minek nekünk jövő? meg egészség? amitől úgyis majd kicsattanunk. és B.G. úr naponta találkozik a szolgáltató közigazgatással. - Aztán szezett egy jó pontot is, mert elnézést kért a szavaiért.



Technorati Tags