péntek, január 19, 2007

A legújabb gumicsont: a Magyar Pravdában jól beszóltak Scmidt Máriának, hogy kritizálja a jobboldal spirituális vezetőjét. Az egész annyira jelentős, mint a Fidesz: ViktorViktoron kívül nincs elképzelés, nincs gondolat. De végül is örök másodiknak lenni is elég jó üzlet.
Pedig lenne téma: Csaba László: a fiatal középosztály jár a legrosszabbul. De úgy tűnik, az a generáció, amelyik a jövőt jelenti, nem számít.

A kormány adatai szerint a lakosság 86 százaléka kaphat gázártámogatást, és több mint négymillióan mentesülhetnek a vizitdíj fizetése alól.

Ettől nevetséges az egész rendszer. Ezt háztartásokra átszámolva kb. 2,2 millió kérelem elbírálását kell lehetővé tenni (gáz). Hatékony állam, és kevés bürokrácia, nyilvánvalóan. És vizitdíjat is az fizet, aki egyébként is hozzájárul a TB-hez (és kevesebbet is jár orvoshoz), mert ez az igazságos. Gondolom mindenki egyetért.
És akkor a Fidesz is jön a társadalmi igazságossággal (www.jovonk.hu). "Aki nem dolgozik, ne is egyék" - Szt. Pál. Valahol itt kellene kezdeni.